Politika kolačića

O ovoj politici

Ova politika kolačića objašnjava šta su kolačići i kako ih koristimo. Trebali biste pročitati ovu politiku da biste shvatili šta su kolačići, kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. Podatke koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste i kako da kontrolišete postavke kolačića. Za dodatne informacije o tome kako koristimo, čuvamo i upotrebljavamo vaše lične podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti.U svakom trenutku možeze povući svoj prihvat za korišćenje kolačića na našem sajtu (Tab “Kolačići” u donjem desnom uglu ekrana).Saznajte ko smo, kako možete da nas kontaktirate i kako obrađujemo Vaše lične podatke u našoj politici privatnosti.Vaš prihvat se odnosi na sledeći domen: sid.in.rs

Šta su kolačići?

Kolačići (eng. Cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se koriste za čuvanje malih delova informacija. Kolačići se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vaš pretraživač. Ovi kolačići nam pomažu da veb stranica ispravno funkcioniše, učini veb lokaciju sigurnijom, pruži bolje korisničko iskustvo i da razumemo kako veb lokacija funkcioniše i analiziramo šta ne radi i gde treba poboljšati.

Kako upotrebljavamo kolačiće?

Kao i većina mrežnih servisa, naša veb lokacija koristi kolačiće „prve i treće strane“ u različite svrhe. Kolačići prve strane uglavnom su potrebni da veb lokacija funkcioniše na pravi način i ne prikupljaju lične podatke. Kolačići treće strane koji se koriste na našim veb lokacijama uglavnom se koriste za razumevanje performansi veb lokacije, kako komunicirate sa našom veb stranicom, čuvajući naše usluge, pružajući reklame koje su relevantne za vas i sve u svemu pružajući vam bolje i bolje korisničko iskustvo i pomoći vam da ubrzate buduće interakcije s našom veb stranicom.

Kakve kolačiće upotrebljavamo?

Neophodni: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše veb stranice. Omogućavaju nam da održavamo sesije korisnika i sprečavamo bilo kakve pretnje bezbednosti. Ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog i dodate proizvode u svoju korpu i sigurno naručite.

Statistički: Ovi kolačići čuvaju informacije poput broja posetilaca veb lokacije, broja jedinstvenih posetilaca, koje su stranice veb lokacije posećene, izvora posete itd. Ovi nam podaci pomažu da razumemo i analiziramo koliko veb lokacija funkcioniše i gde se nalazi treba poboljšati.

Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određene nebitne funkcionalnosti na našoj veb lokaciji. Ove funkcionalnosti uključuju umetanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja na veb lokaciji na platformama društvenih medija.

Podešavanja: Ови колачићи нам помажу да сачувамо ваша подешавања и поставке претраживања попут преференција језика тако да имате боље и ефикасније искуство приликом будућих посета веб локацији.

Kako mogu da promenim podešavanja kolačića?

Ako odlučite da kasnije promenite svoje postavke tokom sesije pregledavanja, na ekranu možete da kliknete na karticu “Kolačići”. Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje će vam omogućiti da promenite svoje postavke ili u potpunosti povučete svoj pristanak.Pored ovoga, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste veb lokacije. Možete promeniti podešavanja svog pregledača da biste blokirali / izbrisali kolačiće. Da biste saznali više o upravljanju i brisanju kolačića, posetite wikipedia.com i allaboutcookies.org